Veckobrev om några viktiga ändringar

Hejsan!
Idag är det många och viktiga nyheter i veckobrevet. Ett antal ändringar har införts som ett resultat av enkäten och  några tips för dig som har problem att hitta din partner:) 

Ny tävling för mindre rutinerade

Statistiken visar att 80% av medlemmarna i våra moderklubbar har ett handikapp som är högre än 35, men på BBO-Skåne är motsvarande siffra bara 35%. Vi har ett genomsnittshandikapp på våra tävlingar som oftast ligger betydligt lägre än genomsnittet på de fysiska klubbtävlingarna. Vi hoppas att alla ska känna sig välkomna att spela hos oss, men har förståelse för att orutinerade tycker att det är tufft att ibland möte övermäktigt motstånd flera ronder i rad. Vi startar därför upp en separat tävling för mindre rutinerade. Det är såklart omöjligt att sätta någon exakt gräns för vem som är mer eller mindre rutinerad, men vi har valt att satta gränsen vid att minst en i paret skall ha ett hcp på 35 eller högre.

Tävlingen kommer att spelas på onsdagar 18.30 med start 26/8 och det kommer åtminstone till en början att vara en gratistävling som inte rapporteras till förbundet.

Alla medlemmar i BBO-Skåne med handicap på minst 35 blir automatiskt inlagda på listan över tillåtna spelare på gratistävlingen. Har du under 35 i hcp och vill spela med någon med hcp över 35, skicka ett mail till mig, eller anmäl dig på: http://3clubsbbo.bridgefacts.org/registrera-bbo-id/

Den ordinarie BBO-Skåne tävlingen (scratch) på onsdagar 18.30 kommer att spelas som vanligt, parallellt med gratistävlingen.

Du hittar tävlingen för mindre rutinerade på samma ställe som våra vanliga tävlingar, men värden heter ”ric_ols” och tävlingen heter ”BBO-Skane, mindre rutinerade”

Ökat antal brickor

En tredjedel av er som svarade på enkäten vill ha längre tävlingar. Vi har därför beslutat att öka tisdagstävlingen till 22 brickor. Det kan eventuellt bli ytterligare någon tävlingsledare som ökar brickantalet så småningom. Måndagstävlingarna kommer fortsatt att spelas över 18 brickor.  

Problem att hitta sin partner på ”lättsamt spel

Det är flera (inklusive jag själv) som har haft problem med att bjuda in sin partner till spel den senaste tiden. Peter Aspe och jag har lekt detektiver och experimenterat en del och kommit fram till följande:

Detta är säkert inte hela sanningen, är det någon som kommer på något mer – maila mig så vidarebefordrar jag till alla.

Höjt pris

Det blir svårt att komma tillbaka till ordinarie spel under hösten för de flesta klubbar, även om MBK har satt i gång med en begränsad verksamhet. Vi måste därför höja priset för spel på BBO-Skåne till 3,50 BBO-dollar för att få in ett större bidrag till våra klubbars fasta kostnader som tickar på oavsett om lokalerna står tomma. Vi hoppas att ni har förståelse för detta, vi fick in många kommentarer i enkäten från spelare som tycker att det är för billigt att spela på BBO-Skåne. Prishöjningen träder i effekt från och med 24/8.

Corona-ligan (lagspel)

Vi har varit dåliga på att skriva om lagspelet på BBO-Skåne, och utlovar härmed bättring! Vi spelar med fasta speldagar torsdag 18.30 och korta serier, just nu 3 serier med 4 lag i varje, så du binder bara upp dig för en månad i taget. Nästa omgång startar 20/8.

Du behöver inte samla ihop ett helt lag, det räcker att du anmäler dig och din partner på

http://3clubsbbo.bridgefacts.org/lagspel-intresseanmalan/ så fixar vi resten.

Mer info finns på  http://3clubsbbo.bridgefacts.org/lagspel/  . Coronaligan är fortfarande gratis!

Många hälsningar,
BBO-Skåne genom Charlotte Rudbäck