”Riggat” på BBO?

Riggade datorer??

Har av mina vänner hört att de upplever spelet på BBO som annorlunda…
Det är det ju förvisso :-). Många tycker som jag att det känns ibland som spelet är ”riggat och fejkat”, som så mycket annat tycks vara nu för tiden :-)…. Kan vi då lita på BBO:s datorer???

Har mer än en kväll tyckt att jag fått ”konstiga händer” med lite väl udda fördelning och med större frekvens än jag brukar. Har av många av mina kompisar hört liknande tankegångar. OK?! BBO är kommersiellt och vill naturligtvis att vi ska tycka att spelet hos dem är spännande och omväxlande, så tanken att de ”kryddar spelet” med lite extra överraskningar är ju inte på något sätt främmande…

Är det då så? Eller är det bara en ”tanke-villa”? Har under hösten funderat på att försöka angripa mina hjärn-spöken ”vetenskapligt”, genom att avslöja att de nog trixar lite med händerna vi får oss tilldelade.
Jullovet kom och möjligheten och tiden gavs..

Efter en genomgång av de 2011 givar vi spelat kan jag meddela – det är lugnt!

Först en genomgång av kort- och hp-fördelningar, där jag inte hittade något konstigt. Sedan provade jag lite desperat att se om det var anpassningen, dvs att det trots allt fanns fler stick i varje giv än en lugn kväll i Bjärred. NADA! Vill du ta del av siffrorna finns i vanlig ordning ett Excel-ark. 🙂

Så frågan är obesvarad, men hypotesen att BBO fifflar med korten verkar obefogad! Spela och bjud som du brukar 🙂 och lycka till 2021! ”Intuitivt”.

PS. Sen tänkte jag lite mer ”vetenskapligt” och landade på något jag minns mycket svagt från min ungdom, om ”Chi2-test”, dvs ett sätt att försöka upptäcka ”fejk” lite mer vetenskapligt. Med den luppen landade jag till konklusionen 0,34 vilket innebär att vi/jag inte kan uttala oss med någon vettig signifikans att BBO ”fejkar”, så det är i så fall fortfarande fritt fram för alla spekulationer om inte någon kan vägleda mig i detta – känner att jag är på hal is.

Tacksam för hjälp… /DS

5 kommentarer

 1. Hej, tack intressant som vanligt. Det är ju samma diskussion som uppstod när vi började maskinlägga givarna, och som poppar upp då och då även senare. Bra att du kan vederlägga ryktena med din stora historiska samling!
  (Fast i måndags var det rätt många märkliga fördelningar, och vi hade oturen att då möta skickliga spelare…..)

  1. Det osannolika inträffar ju ibland. Vår hjärna har en god förmåga att memorera dessa tillfällen. Är det då detta fenomen, som är förklaringen till att vi är mer observanta på när vi beträder ”ny mark”?
   ”Farorna som lurar i okänt territorium”???

   1. Sannolikheten att *något* osannolikt skall inträffa är stor – paradoxalt, men så är det!

   2. Kan det inte också vara så att om man inte spelat så bra så vill man hitta något att skylla på. Typ konstig fördelning eller vid spel med robot på Funbridge att roboten bjuder fel. Det gör den nästan aldrig.

 2. Att spelet i vanliga tävlingar skulle vara ”riggat” på något sätt faller på sin egen orimlighet anser jag. Bridge är ett statistikspel. Ju duktigare spelare man är desto bättre är man på att beräkna sannolikheter och spela på sannolika utfall. Om tävlingsarrangörer skulle mecka med sannolikheterna skulle detta det ju innebära att duktiga spelare missgynnas. Och det kan ju aldrig vara meningen!

Kommentarer är stängda.