Kvällstävlingar på BBO nu klart – uppdatering

Nu är det officiellt, vi är en av åtta klubbar i Sverige som har licens att spela officiella bronstävlingar på BBO, med rapportering till SBF. Vi spelar 18.30 måndag – torsdag, och börjar idag 25/5.

Hoppas alla följer med oss till kvällstävlingarna, vi ska behålla precis samma trevliga och avslappnade stämning, bronspoängen är bara en bisak. Tävlingarna kostar 2 BBO dollar (ca 20 kr) per person. BBO-dollar köper ni inne på BBO från er dator (köp inte via appen, det är av någon anledning mycket dyrare). Ca hälften av pengarna går tillbaka till er egen klubb (om ni tillhör Lund, Bjärred, Lomma, Malmö och Bridgehuset). Andra hälften går till BBO och Bridgeförbundet.

Det blir bronstävlingar 4 kvällar i veckan:
Måndag: Lund/Bjärred/Lomma, ansvarig TL Charlotte Rudbäck
Tisdag: Malmö BK, ansvarig TL Anette Everum
Onsdag: Malmö BK, ansvarig TL Dan Nilsson
Torsdag: BK Bridgehuset, ansvarig TL Anders Nordberg

Varje arrangör väljer själv om man vill ha handicap eller ej. På måndagar spelar vi med handicap.

Tävlingarna kommer att ha kvar sitt tidigare namn men ni hittar dem numera under /Tävlingar/BBO-tävlingar om mästarpoäng.

Värd/host är Sweden 24 (eller swe24). Det är alltså inte lönt att leta efter Ric_ols längre.

När du anmäler dig kommer du att se en ruta där man ber dig ange spelarnummer. Detta är samma sak som ditt medlemsnummer i bridgeförbundet (MID). På klubbtävling är detta frivilligt men spelar du förbundets nationella helgtävlingar (gissar att förbundet kommer att informera om dem inom kort) är det obligatoriskt med MID.

Vi börjar med 18 brickor, 7 minuter per bricka och så får vi se hur det fungerar. Eftersom vi av rapporteringstekniska skäl inte kan ta in reserver från utlandet kan det bli blindpar. Därför kan vi inte heller fortsätta med Gröna Hissen (den tävlingsformen klarar inte blindpar) utan vi får spela Mitchell. Vii byter när alla är klara eller när rondtiden är slut, vilket som kommer först.

Bakspelare kommer inte att vara tillåtna. Ångra är fortfarande tillåtet när man har ”fel-klickat”. Alla alerterar sina egna bud precis som tidigare. Var frikostiga med alerteringar, även för bud som är förbjudna att alertera i ”fysiskt” spel (du väcker ju aldrig partnern på BBO:))

Annars ska allt vara sig likt. Hoppas verkligen att du vill fortsätta att vara med och spela med oss. Det viktiga med betalspel är att vi får möjlighet att spela på kvällen nu när sommaren närmar sig och att vi kommer att bli prioriterade när det gäller anslutningar och serverkapacitet, inte att vi får bronspoäng eller nytt handicap.

Vi ses ikväll 18.30!
Många hälsningar
Charlotte