Inlägg

 • Vi fortsätter att spela på måndagar

  Vårt sommarspel har varit framgångsrikt och samlat 10 – 15 bord kvalificerade spelare från hela landet varje måndagskväll.


  Höstsäsongen tar snart fart på våra fysiska klubbar men vi fortsätter vårt spel på BBO på samma sätt som under sommaren, så vi spelar 22 brickor varje måndag från kl 18:30.

  Har du frågor så hittar du svar på det mesta här på vår hemsida https://bboskane.se.
  Om inte, mejla info@bboskane.se

  PS
  Såg ni förresten den fina artikeln om BBO-Skåne på förbundets hemsida ” Samarbete och BBO räddade verksamheten för Skåneklubbar”. Om inte så finns den här: https://www.svenskbridge.se/festival-2022/nyheter/130960

  Hälsningar, vi ses på nätet!

  BBO-Skåne-gänget

 • Första Sommarbridgen
  Kvällens tävling var premiär för sommarbridgen, och vi gläder oss våra nya spelare och hälsar dem hjärtligt välkomna! Dagens scratchvinnare: Bengt Nilsson – Peter Gati från Malmö BK Tvåa kom: Kent Hermansson – Kjell Åke Nilsson från BK Bridgehuset Och trea: Kerstin Strömholm – Barbro Lindskog från Lunds BK Handikappvinnare: Kerstin Strömholm – Barbro Lindskog från Lunds BK Tvåa: Bengt Nilsson – Peter Gati från Malmö BK Trea: Anders Christoffersson – Elsy Jakobsson från Lunds BK Alla gratuleras! Välkomna nästa vecka!
 • Sommaröppet!

  Vanliga sommarproblem för många bridgespelare:


  Bridgeklubben stänger ner sin verksamhet över sommaren
  Partnern är i Spanien och själv är du ute och seglar
  Är kvar i stan och har inget att göra på måndagskvällarna
  Det regnar/blåser/snöar och golfbanan/uteserveringen/solstolen/badstranden lockar inte

  Lösningen finns här: spela på BBO hos BBOSkane! Vi spelar 22 brickor varje måndag från kl 18:30.

  Det enda ni behöver göra är att logga in på BBO och söka upp vår tävling vid 18:15-tiden. Kostnaden är 4 BB$ per spelare. Resultaten redovisas på Lunds BK:s hemsida hos Bridgeförbundet.

  Frågor, någon?
  Det mesta hittar du svar på på vår hemsida www.bboskane.se.
  Om inte, mejla info@bboskane.se

  Vi ses på BBO, välkomna!

  /Peter Aspe

 • Inget onsdagsspel

  Hej!

  Intresset för spel på onsdagskvällarna har tyvärr minskat rejält. De fyra senaste tävlingarna har fått ställas in, och i onsdags var det noll anmälda.
  Vi låter därför BBO-spel på onsdagarna ligga på sparlåga tills vidare.

  /Peter Aspe

 • Tisdagens 35+tävling

  Hej, igår var vi 9 par som spelade 18 intressanta brickor.

  Vi gratulerar vinnarna Göran Lindqvist och Bo Nilsson från Bjärreds BK till segern.
  Hoppas att vi ses nästa tisdag!

  Peter

 • Nypremiär 35+ recension

  En liten men entusiastisk skara spelare fanns på plats vid 18:30 på tisdagskvällen: fyra par!

  Vår tävlingsledare, Göran, tyckte att det vore synd att ställa in, även om vi sagt att vi bör ha minst åtta par i startfältet. Så han lade upp tävlingen med tre ronder med sju brickor per rond. Det blev långa ronder vilket gör att man får lite bättre känsla för motspelarnas bud- och spelsätt.

  Siv Gustavsson och Per-Åke Lanemo från Filbyter Bridge triumferade – grattis!

  Nästa tisdag hoppas vi på bättre uppslutning!

  Peter Aspe

 • Vi startar 35+spel igen!

  Hej, vi startar upp 35+spelet igen, med början redan kommande tisdag 8:e februari kl 18:30.

  Så välkommen till spel med/mot likasinnade på tisdagskvällarna framöver!

  Vi spelar 18-20 brickor och startar som vanligt klockan 18:30. Vi behöver vara 8 par för att kunna starta tävlingen. Var vänlig och anmäl er senast 18:20.

  Du hittar tävlingen om du söker på sweden24 under ”Alla Tävlingar” på BBO.

  Några ändringar jämfört med tidigare: det kostar 4 BBO$ att delta (vi vill inte priskonkurrera med livespelet), och vi rapporterar tävlingarna till Bridgeförbundet och du måste vara registrerad hos oss. Det gör du här, om du inte redan är registrerad.

  Tävlingarna är avsedda att vara lite lättsammare än våra övriga, och vi välkomnar alla par som har ett genomsnittligt handikapp som är 35 eller högre (tex kan en spelare ha 30 och den andre 50).

  Har du några frågor så mejla dem till info@bboskane.se.

  Välkommen att spela med oss, vi ses på nätet!

  35Plus-gänget
  /Peter Aspe


 • Roligt på BBO!

  Hej alla!

  Speciellt till er som inte hittat tillbaks till BBO, trots att många gjort det. I kväll var vi 34 par och förra veckan var vi 19 när vi startade upp vår onsdags-tävling igen. Hoppas ni hör av er om ni tycker vi ska köra flera kvällar i veckan tills IRL-bridgen kan starta upp igen. Stora hopp fram och tillbaks, förra veckans vinnare hamnade på en hedrande 25:e plats trots att min partner och jag var ”generösa” och förra veckans 18:e platsare vann på scratch och kom två med hcp. Tar med de som kom över 55 på hcp, resten hittar ni på Lunds BK:s hemsida.

  Ett stort grattis till er alla som lyckades väl denna kväll!
  Som synes har vi en del ”långväga” gäster som ”sticker upp”. Alla har anammat vår tänk, ”vi spelar bridge för att ha kul och trevligt”. Ibland går det bra ibland möter man tufft motstånd. Kvällen hade en del mirakulösa svingar-brickor där min partner och jag hade oförskämd ”röta”:

  Nord öppnade med 1sp och Öst(ego) tyckte 3ru kände ”lagom”, Syd inviterade med en bra fördelning och min partner tyckte hans klöver var bra – 4kl. Nord med sin spelstarka hand var övertygad om utgång i spader, och Öst trodde att 5kl är åtminstone en bra offring. Syd å sin sida offrade sig i 5sp (tror jag?) och då var det dags för min nya offring 6kl!?!
  En ren gissning men vi var ju i OZon… Det blev naturligtvis dubblat. När inte NS tar för hjE direkt blir det en ÖT. Det är sällan att det är slam på båda hållen som på denna bricka, men står NS på sig är 6sp hemma!! Huvaa som min partner utbrast!

  Att bridge inte är ett ”turspel” är en allmän villfarelse 🙂
  Have Fun!
  Rickard

 • 48 par!!

  Visst är det trist med nya restriktioner 🙁

  Ljusglimten är att så många hittat tillbaks till våra tävlingar med deltagare från hela landet och våra tidigare BBO-spelare. Idag gick det bra för följande par:

  Drog gränsen vid 55% men det fanns flera som lyckades bra! Grattis till era alla, om det berodde på Fru Fortuna, snälla motståndare eller egen skicklighet vet ni själva. Hjärtligt välkomna igen och det finns chans att spela hos oss redan på onsdag om ni inte kan vänta till nästa måndag.

  /Rickard

 • Succé

  Onsdagstävlingen drog fler deltagare än vad vi kunde drömma om – hela 11 bord!

  Gratulationer till Charlotte Rudbäck och Anders Freij som vann överlägset både på scratch och med handikapp!
  Grattis också till Lena Jonsson och Göran Olsson, Lena Syde och Gudrun Areskoug, Bert Jehpsson och Bengt Nilsson samt Klas och Gun Bellander som placerade sig som tvåor och treor.

  Verkligen roligt att så många kunde spela ikväll – hoppas vi ses nästa vecka igen!

 • Ökad tillströmning, spela onsdagar!

  Såväl Lomma som Bjärreds bridgeklubbar har ställt in allt livespel tills vidare, och gissningsvis kommer fler klubbar att följa efter. Redan igår märktes det tydligt: hela 22 bord, nästan dubbelt mot vad det varit under senare tid. Grattis till Rickard och Hans, Wlodek och Anita samt Jan och Agneta, som belade de tre toppplaceringarna!

  Vi fortsätter att lägga upp tävlingar varje onsdag; vi tror och hoppas på att ni hittar dit, så att vi kan få intressanta tävlingar även på onsdagskvällarna. Tävlingen heter: Pairs BBOSkane MBK (Enkelt ingen Swish). Tävlingsledare är Sweden24.

  Vi ses på nätet, välkomna!

 • Spel i kväll (onsdag)

  Glad nyhet, vi spelar på BBO ikväll igen!

  Tävlingen heter: #52572 Pairs BBOSkane MBK (Enkelt ingen Swish). Tävlingsledare är Sweden24.

  Start kl 1830 som vanligt, hoppas att vi blir många!

 • Vi är beredda!

  Intresset för nätbridgen har som vi alla märkt minskat rejält. Inte så konstigt – vi har ju kunnat träffas och spela som vanligt på klubbarna. Som det är nu har vi bara spel hos oss på BBO om måndagarna, onsdagsspelet har inte samlat några spelare sedan början av november.

  Men vi är beredda på att dra igång fler tävlingar igen om Covid-läget skulle försämras ytterligare, och tyvärr är det mycket som talar för det.

  Så tills vidare kör vi på som vanligt på måndagarna, välkomna dit om ni blir sugna på nätspel!

  Och vi önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

 • Kvällen tävling – 15/11

  Nån gång händer det, i kväll lyckades TL mata in fel antal brickor 12 i stället för 22. Vi beklagar detta och som kompensation erbjuder vi spel nästa måndag för 1,5 BBO$.

  För att vara ”rapporterbar” ska tävlingen omfatta minst 18 brickor, varför denna tävling inte kan bli underlag för mästarpoäng och hcp-justering. Vi har dock lagt upp tävlingen på BIT som vanligt så ni kan se resultaten där.

  Som sagt – ursäkta missen med hälsning från TL

  /Rickard

 • Torsdagstävlingarna

  Som ni vet har deltagarantalet på torsdagsspelet minskat till nästan noll, så vi har fått ställa in alla tävlingar under september och hittills i oktober på grund av få eller inga deltagare.

  Största anledningen till detta är så klart att spelet på klubbarna kommit igång i omfattning nästan som före Covid. Intresset för de andra spelkvällarna har också minskat, men inte i samma omfattning. 35+tävlingarna har haft ungefär samma utveckling som torsdagsspelet.

  Så därför är det med tungt hjärta som vi nödgas lägga ner torsdagsspelet med verkan redan från idag, samtidigt som vi gör det samma med 35+spelet.

  Vi hoppas att ni söker er till våra andra spelkvällar istället; vi ses där!

  BBOSkåne/ Peter Aspe

 • Annan speldag?

  Vi körde under Corona-perioden våra populära 35+ tävlingar på onsdagar. Nu när spelet är i full gång på klubbarna misstänker vi att denna veckodag kanske inte är det bästa valet om vi vill ha ett bra deltagande. Vi kommer under veckan att skicka ut mail till er som deltog i dessa tävlingar där vi gärna vill höra er åsikt. Du som inte spelat hos oss och är intresserad av dessa tävlingar kan göra din stämma hörd nedan med en kommentar eller med ett mail till oss direkt.

 • BIT bekymmer

  Fick precis (15.02) ett mail från Tomas Brenning – Problemet är löst 🙂

  Vi har problem med att uppdatera resultatet på BIT på grund av uppdateringar där under torsdag/fredag i förra veckan. Jag har varit i kontakt med förbundet och de hoppas kunna åtgärda problemet under dagen, med risk för att det kan ta någon dag extra då omläggningen till en ny server gett andra problem också. Inget har försvunnet utan rapportering av bronspoäng etc kan bli förskjuten liksom möjligheten att se resultaten på BIT. Vi hoppas på er förståelse och meddelar här när vi vet mer exakt vad som gäller.

  Tills vi får ordning på detta får ni hålla till godo med det preliminära resultatet:

  Analysera brickorna kan ni göra på : Results (bridgebase.com)

  Dvs så som vi hade det en gång i tiden…

  /Rickard

 • Minst åtta par!

  Hej, nu när spelet på klubbarna kommer igång mer och mer får det så klart konsekvenser för deltagandet på våra BBO-tävlingar. Det är rätt givet att deltagandet på nätet nu kommer att minska.

  Det finns en nedre gräns för hur få bord det är meningsfullt att spela. Så vi kommer inte att starta tävlingar där färre än åtta par har anmält sig klockan 18:20 på spelkvällen.

  Vi har ju hittills begränsat vårt upptagningsområde till Skåne. Efterhand kommer vi att öppna upp även för spelare utanför Skåne för att fylla på vår spelarbas för att få välbesökta tävlingar. Spelschemat ligger kvar som tidigare med spel fyra kvällar i veckan.

  Vi ses på klubben och på nätet!

 • 35Plus 18/8

  Tolv par i kväll. Grattis till topp tre! Tack Peter för påpekandet att det var fel innan.

 • Sen igen.

  Tappat koll på veckodagarna… Dags att återvända till normalitet kan tyckas.

  Grattis till alla i topp 3. Totalt 10 par, dvs lite fler än förra veckan. Snart får vi väl draghjälp av höstvädret så vi kan bli lite fler igen. Till dess – njut av sommarn.

  Rickard

 • Brons 6

  Rappotering för festivalen från kaféet i Nättraby, sen båtfärd med Axel till Karlskrona.