Inlägg

 • Kvällen tävling – 15/11

  Nån gång händer det, i kväll lyckades TL mata in fel antal brickor 12 i stället för 22. Vi beklagar detta och som kompensation erbjuder vi spel nästa måndag för 1,5 BBO$.

  För att vara ”rapporterbar” ska tävlingen omfatta minst 18 brickor, varför denna tävling inte kan bli underlag för mästarpoäng och hcp-justering. Vi har dock lagt upp tävlingen på BIT som vanligt så ni kan se resultaten där.

  Som sagt – ursäkta missen med hälsning från TL

  /Rickard

 • Torsdagstävlingarna

  Som ni vet har deltagarantalet på torsdagsspelet minskat till nästan noll, så vi har fått ställa in alla tävlingar under september och hittills i oktober på grund av få eller inga deltagare.

  Största anledningen till detta är så klart att spelet på klubbarna kommit igång i omfattning nästan som före Covid. Intresset för de andra spelkvällarna har också minskat, men inte i samma omfattning. 35+tävlingarna har haft ungefär samma utveckling som torsdagsspelet.

  Så därför är det med tungt hjärta som vi nödgas lägga ner torsdagsspelet med verkan redan från idag, samtidigt som vi gör det samma med 35+spelet.

  Vi hoppas att ni söker er till våra andra spelkvällar istället; vi ses där!

  BBOSkåne/ Peter Aspe

 • Annan speldag?

  Vi körde under Corona-perioden våra populära 35+ tävlingar på onsdagar. Nu när spelet är i full gång på klubbarna misstänker vi att denna veckodag kanske inte är det bästa valet om vi vill ha ett bra deltagande. Vi kommer under veckan att skicka ut mail till er som deltog i dessa tävlingar där vi gärna vill höra er åsikt. Du som inte spelat hos oss och är intresserad av dessa tävlingar kan göra din stämma hörd nedan med en kommentar eller med ett mail till oss direkt.

 • BIT bekymmer

  Fick precis (15.02) ett mail från Tomas Brenning – Problemet är löst 🙂

  Vi har problem med att uppdatera resultatet på BIT på grund av uppdateringar där under torsdag/fredag i förra veckan. Jag har varit i kontakt med förbundet och de hoppas kunna åtgärda problemet under dagen, med risk för att det kan ta någon dag extra då omläggningen till en ny server gett andra problem också. Inget har försvunnet utan rapportering av bronspoäng etc kan bli förskjuten liksom möjligheten att se resultaten på BIT. Vi hoppas på er förståelse och meddelar här när vi vet mer exakt vad som gäller.

  Tills vi får ordning på detta får ni hålla till godo med det preliminära resultatet:

  Analysera brickorna kan ni göra på : Results (bridgebase.com)

  Dvs så som vi hade det en gång i tiden…

  /Rickard

 • Minst åtta par!

  Hej, nu när spelet på klubbarna kommer igång mer och mer får det så klart konsekvenser för deltagandet på våra BBO-tävlingar. Det är rätt givet att deltagandet på nätet nu kommer att minska.

  Det finns en nedre gräns för hur få bord det är meningsfullt att spela. Så vi kommer inte att starta tävlingar där färre än åtta par har anmält sig klockan 18:20 på spelkvällen.

  Vi har ju hittills begränsat vårt upptagningsområde till Skåne. Efterhand kommer vi att öppna upp även för spelare utanför Skåne för att fylla på vår spelarbas för att få välbesökta tävlingar. Spelschemat ligger kvar som tidigare med spel fyra kvällar i veckan.

  Vi ses på klubben och på nätet!

 • 35Plus 18/8

  Tolv par i kväll. Grattis till topp tre! Tack Peter för påpekandet att det var fel innan.

 • Sen igen.

  Tappat koll på veckodagarna… Dags att återvända till normalitet kan tyckas.

  Grattis till alla i topp 3. Totalt 10 par, dvs lite fler än förra veckan. Snart får vi väl draghjälp av höstvädret så vi kan bli lite fler igen. Till dess – njut av sommarn.

  Rickard

 • Brons 6

  Rappotering för festivalen från kaféet i Nättraby, sen båtfärd med Axel till Karlskrona.

 • 35Plus 28/7

  Ok, efter ett litet avbrott i semestern är så resultatet på plats:

  Nästa vecka är det Online-festival så BBO-Skåne vilar då, men 35Plus kör vi nu på onsdag!
  Prova gärna att spela på festivalen, i Klöverkampen visade vi ju att ”Skåne kan”! Varje förmiddag spelas det bronstävlingar. Bra att veta om du skulle regna in en dag….

  Detta är vad SMHI lovar 🙂

  /Rickard

 • Påminnelse och ändring – Bridgefestivalen

  Påminnelse om Bridgefestivalen och liten ändring:
  Från 30 juli till och med 8 augusti anordnar Bridgeförbundet, liksom i fjol, en Onlinefestival. Massor av tävlingar på alla nivåer; det finns något för alla!


  Förutom 35+tävlingen onsdagen 28/7 som spelas som vanligt, gör vi uppehåll med våra tävlingar under festivalen.


  Välkomna till festivalen, vi ses där!
  Programmet finns här: http://www.svenskbridge.se/festival-2021/info

 • 35Plus 21/7

  Nio par i semestertider är väl godkänt. Tre välkända i toppen. Vi grattar all er i topptrion..

  Lite längre ned kom ett vad jag tror debuterade par Christina och Berit. Vi är jätteglada att se er här och att i debuten lyckas har ingen gjort. Vi önskar er och alla andra utanför topp tre – lycka till i ert fortsatta spel hos oss. Ny tag nästa vecka 🙂

  /Rickard

 • Vad händer sen?

  Blir det vanligt spel på klubbarna till hösten? Kommer spelet på BBO att fortsätta då? Min förhoppning är att dessa aktiviteter kan samvara och bidra till att det spelas mer bridge på klubbarna som är anslutna till BBO-Skåne. Vi har tagit fram en Excel-rapport där vi kommer att följa utvecklingen framöver, min ambition är att uppdatera den månadsvis. Halvvägs kommen i juli är siffrorna:

  Tacksam för era synpunkter och analyser…
  /Rickard

 • Bridgefestivalen – vi gör uppehåll

  Från 30 juli till och med 8 augusti anordnar Bridgeförbundet, liksom i fjol, en Onlinefestival. Massor av tävlingar på alla nivåer; det finns något för alla!

  Vi gör uppehåll med våra tävlingar under festivalen, men i övrigt kör vi på som vanligt.

  Välkomna till festivalen, vi ses där!

  Programmet hittar du här: http://www.svenskbridge.se/festival-2021/info

 • Surround play
  Någon som orkar med en smula utbildning i sommarvärmen? Satt träkarl och råkade se ett skolboksexempel på när man skulle använt en teknik, som på god svenska kallas ”surround play”. Öst var inne och som synes behövde John två stick till för hemgång. Öst spelade spader 4 till 5 och kung. På returen blev östs dam utmaskad. Det här var väl ett normalt spel? Eller? Se vad som händer om öst istället spelar tian. Om bordet lägger lågt får tian ta sticket och sedan får väst ett till på kungen. Om tian sticks med knekten får kungen första sticket och sjuan sista. Tumregeln är, att när man spelar från styrka genom styrka, så spelar man det näst högsta kortet. I det här fallet attackerar man knekten. Man skall ha ett kort, som är högre, och idealet är att man också har kortet omedelbart under som här.
 • 35Plus 30/6

  Kaos på !sommarkollot! på Lillö gör att bridgerutinerna inte funkar 100%.
  Tack Hans för din påminnelse:

  Grattis till topp 3 och nya tag nästa vecka.
  H/Rickard

 • TL-konferens

  Vi kommer att hålla en TL-konferens 6/7 hemma hos Charlotte, öga mot öga.

  Det finns en del saker att diskutera, dels ”bakom-kulisserna-saker” om hur man bäst lägger upp tävlingar, nyheter hos BBO, etc.

  Men också frågor som mer direkt berör er spelare. Till exempel: hur skall brickor som inte blir färdigspelade på grund av tidsbrist bäst, rättvisast och konsekvent dömas?

  Vi återkommer med rapport!

 • Bridge 35+, sommar och EM-fotboll 23/6

  Nu på onsdag 23 juni möter Sveriges fotbollslandslag Polen i en (relativt) oviktig match med start klockan 18:00. Vi önskar dem lycka till, så klart.

  Men vi spelar som vanligt, och räknar med att tillräckligt många bridgespelare hellre spelar själv än tittar på när andra jagar efter en boll!

 • Glada nyheter! (och kanske lite mindre glada)

  Bridgen gör comeback i den fysiska världen! Våra moderklubbar börjar med spel i sina ordinarie lokaler snart, med hänsyn tagen till smittskyddsproblemet. Vissa begränsningar i antal bord och liknande kommer att finnas. Tre Sang och Bridgehuset börjar redan nästa måndag, 28/6; Malmö BK och Lunds BK lite senare i juli, medan Lomma och Bjärred inte kan börja förrän i början av september. Så ser planeringen ut just nu, men som vi vet är ju inget säkert i dessa dagar. På era klubbars hemsidor kan ni få fortlöpande information om vad som gäller i just er klubb.

  Spelet på BBO fortsätter som vanligt med spel fyra dagar i veckan helt enligt tidigare schema. Förmodligen blir det med färre bord, sommaren och ”live”-spelet kommer nog att ta ut sin rätt.

  Våra moderklubbar är så klart angelägna om att få tillbaka alla sina medlemmar till de riktiga gröna borden så snart som möjligt, det är ju där den ”riktiga” bridgen spelas. Så för att konkurrensmässigt inte missgynna live-spelet har moderklubbarna gemensamt bestämt att vi skall höja avgiften för BBO-spelet till 5$ från 28/6. Vi hoppas att ni har förståelse för prishöjningen, som ju är avsedd att se till att klubb-bridgen skall kunna återkomma i sin gamla skepnad och omfattning!

 • 35Plus 16/6

  I kväll var det Peter och Hillevis tur att toppa listan. Len och Göran hack i häl och på tredje plats kom Aase och Marie-Anne. Grattis till er alla.

  /Rickard

 • 35Plus 9/6

  Lite färre än vanligt och storslam för Lomma, tre par runt 64-65% alla från Lomma!!

  Grattis Eva och Helena, Eva och Lilian samt Marianne och Bertil. För de som inte räckte hela vägen fram – nya tag nästa vecka, och för de som inte tyckte bridge var lockande i sommarhettan – tror det är vanlig sommar på gång så då dyker ni säkert upp. Tills dess – ha det bra och på återseende.

  /Rickard

 • Datatrubbel på BBO

  Vi har drabbats av att resultatet som presenteras på BBO inte är komplett utan resultaten från flera brickor saknas. Enligt felmeddelandet vi får ska man försöka igen senare. Så vi gör ett nytt försök i morgon på förmiddagen och tills dess får ni hålla tillgodo med det preliminära resultatet som vi räknar fram med Excel:

  /Rickard