Hur dömer man vid strömavbrott?

Sista ordet från TL. Enligt ”boken” ska det dömas M+/M+ om en deltagare inte kan spela en bricka, dvs de som drabbades av ström-avbrott ska kompenseras för detta 🙂 Som tur är har vi ångra i rapporteringen, så nu ligger kortet lagt och resultatet är omräknat efter detta.

Hoppas alla blir nöjda och belåtna nu 🙂

/Rickard

Det kanske finns i lagboken, någon som vet? Vi har försökt resonera utgående från de resultat vi fick i kväll. Av de 594 resultaten, var 14 dömda som A==, vilket på BBO innebär att de döms 50/50. Det var 3 i bricka 13 och 11 i bricka 14 som inte blev spelade. Då det fanns 33 resultat på varje bricka innebar det att 90% hade spelat bricka 13 och att 67% hade spelat bricka 14. Vi tyckte då att det var mest ”rättvist” att de som drabbades av strömavbrotts-strul fick hålla till godo med 50/50 på dessa brickor.

Det är i alla fall det resultat som vi presenterar på BIT.

Fantastiskt var ju att vi kunde fortsätta efter allt strul, så ett speciellt tack till alla er som slet ert hår i förtvivlan, men lyckades komma tillbaka. 🙂

PS. För att inte ligga sömnlös gjorde jag en kontroll, och räknade ut hur resultatet skulle blivit om vi strukit de uteblivna resultaten, vilket var ett alternativ vi diskuterade. Jag har lagt upp det som en icke rapporterad tävling och vad jag kan se är placeringarna 1-12 oberoende av justeringsmetod. Längre ned i listan blir det vissa smärre justering upp och ned..