Handikapp/Scratch

Man kan ha många synpunkter på handikappsystemet och handikappspel i bridge och här på BBO! Vi har för närvarande tre handikapptävlingar och en scratchtävling i veckan. Baserat på resultatet från vår enkät håller vi på att diskutera frågan, men är inte riktigt klara än. Vi återkommer inom kort!

Vill man se handikappresultaten även på en scratchtävling så går det bra. Rickard Olsson, vår siffermassör, som sköter redovisningen från BBO till Sv Bridge, gör en egen mellanredovisning. Den visar såväl scratch- som handikapp-placering oavsett vad för slags tävling det är. Dessutom visar han en egen beräkning, baserad inte på hela startfältets medelhandikapp, utan på medelhandikappet på de spelare du mött.
Det beräkningssättet är helt hans egen idé, och man kan ha synpunkter på det också; men den är intressant för att stärka ens eget självförtroende (ibland). Rickards redovisning finns att hitta på vår hemsida under menyn Dokument som XL: Resultat (ersätter prel from 13/7). Klickar du på https://1drv.ms/x/s!AuGWZGhsQH2Z31S9V-eH-c7onKxS kommer du direkt till sidan (i Excel).


Man väljer tävling i datumflikarna nederst, tex 3/8 för min och partnerns senaste tävling utan hcp.
Leta efter rubriken Rank så hittar du placeringen utan hcp, under HRank finns placeringen med hcp, och under MRank placeringen nligt Rickards formel.
Vi hade som ni ser placering 33, 36, 30  Det betyder att vi mötte spelare som i genomsnitt hade lägre handikapp än vi.
Hoppas det här är begripligt, om inte hör av er!

Peter Aspe