Corona-ligan 35+

Efter framgångarna i Klöverkampen i januari har det varit mycket stimulerande att hitta en form för uppföljning av det stora intresse som visats. Nu på tisdag 18.30 drar vi igång Corona-ligan 35+.

Vi blir 10 lag som delas upp i två serier, med en avslutande final-omgång första tisdagen i maj. Vi spelar varannan tisdag med möjlighet till alternativ speltid nästkommande vecka. All information finns samlad på vår ”Dokument-sida” under rubriken ” Corona-ligan 35+”:

Förhoppningsvis finns här allt du behöver veta för ditt deltagande.
Har du några frågor maila: clubsbbo@outlook.com

Hjärtligt välkomna på tisdag – nu gäller det…

2 kommentarer

 1. Jag tycker att poängen (IMP, VP) som delas ut efter varje giv är fel och onödigt komplicerat.
  Ett misstag, ett missat stick t.ex. , kan ta flera givar att hämta in.
  Enklare om man jämför resultaten från de två borden efter varje giv och ger det lag som har högts totalsumma 2 poäng. Har båda lagen samma totalsumma får lagen 1 poäng var.
  Det lag med flest poäng efter sista given vinner matchen.
  Enkelt att förstå och enkelt att beräkna, eller hur?

 2. Jag gillar ditt förslag på förenkling – varför krångla till det?
  Matchspel är ett helt annat spel än par-tävling med mycket större fokus på att göra rätt när du har bra kort. Detta beror enbart på att poängberäkningen är annorlunda.
  Ska vi spela matchspel så får vi helt enkelt svälja detta faktum. Lika lite som vi behöver räkna ut poängen för 3spX+1 behöver vi bry oss om detaljerna nu när datorerna finns. Du kan hela tiden följa läget under matchen med IMP och i våra serier sedan se era VP.
  Vem har sagt att poängberäkning i bridge ska vara enkel? Jämför med exempelvis tennis 🙂
  Brittiska överklassen hade under 1800- och början av 1900-talet gott om tid att fundera ut krångliga regler till de spelen de uppfann!

Kommentarer är stängda.